Reči su bez presedana. Misli su bez ograda. Stvarnost je nedokučiva. Potreba je do usijanja. Potreba za slobodom i raskidanjem okova... onih pod našom kožom i onih u našim glavama! Sve to svi želimo, a ne umemo da izgovorimo...! Slepi ispod kapaka! Slabi ispod mišića! Glupi ispod razuma! A onda će nam se odjednom pred očima pojaviti brojevi! Nizovi nula i jedinica. Zaslepiće nas svojom istinom! I tada ćemo videti Matrix!

Izvršiću srpsko ritualno samoubistvo, ubiću se od rakije! Ili ću njihove laži, sada i ovde, da razotkrijem...

30. 6. 2013.

Savršen plan, savršen dan, sve je isuviše savršeno!



Savršen plan, savršen dan,
sve je isuviše savršeno!


      Godina je 2311. Područje današnje Evrope je država zadovoljnih stanovnika ogromnih gradova. Blagostanje cveta u Republici, jednoj i jedinoj. Jedna republika - jedan narod! Ostatak planete je u kolapsu. Američka dominacija je prošlost. Rusija i veći deo Azije su u Zakavkaskoj uniji, Kina se povukla unutar svojih granica i podigla karantin prema ostatku planete. U Africi i Južnoj Americi umire se od gladi. Dobrovoljno zatvoreno u megapolise, stanovništvo Republike nema mnogo saznanja o bilo čemu što se napolju dešava. Negde na granicama se vode nekakvi ratovi, o kojima se uglavnom zna preko herojskih saga na mas medijima, ali to im je zanimljivo koliko i lanjski sneg.
      Postoji puna zaposlenost i slobodan izbor zanimanja. Poslove koje niko ne želi obavljaju roboti i dolpengengeri, beslovesna klonirana čovekolika bića upravljana sistemima iz gradova. Plate zaposlenih su više no dovoljne za luksuzan život, a oni koji više vole da se izležavaju snabdeveni su sasvim lepim apanažama. Savršen plan, savršen dan, sve je isuviše savršeno!
      U tom i takvom svetu, detektiv Milivoj Jovanović dobija zadatak da istraži krađu uređaja iz ustanove pod nazivom Međudimenzionalni odsek (MDO), ali naizgled rutinska istraga se komplikuje.
      Pozivaju ga u sedište organizacije gde mu saopštavaju ne samo da je vremensko putovanje realnost, već i da je uređaj koji to omogućava ukraden i aktiviran. Zadatak mu je da nađe i likvidira kradljivca, nekadašnjeg agenta Anu Simonović koja bez daljnjeg stoji iza zločina. Trag vodi van grada i on izlazi da bi otkrio da je svet mnogo drugačiji od onoga kakvim ga je zamišljao...
      U međuvremenu agent MDO Aleksa Lakić kreće na vremensko putovanje ne bi li onemogućio odbeglog agenta. Problem predstavlja to što se oni, ne samo da se poznaju, već su i zaljubljeni jedno u drugo. Još je gore što je Aleksa Lakić iz loze Alekse Lakića Juniora, utemeljitelja medjudimenzionalnih putovanja, a njegov izum je upravo pokretač Aninih akcija, počevši od odmetanja, preko petljanja u sumnjive kultove, pa sve do diverzija po vremenskim dimenzijama. Jer ona zna da MDO svojom tehnologijom vremenskih putovanja prilagođava istoriju dnevnim potrebama Republike. Nemajući načina da ubije Juniora u realnom svetu, Ana pokušava da mu zatre lozu vršljanjem po prošlosti.
      Jurnjava po vremenskoj osi, jurnjava u realnom vremenu, Kremansko proročanstvo i neočekivana otkrića smenjuju se bez ikakve kontrole, da bi se dvojica glavnih aktera sreli tek na kraju shvativši da je svet mnogo crnji od onoga u šta su verovali.                                                               

 Stevan Šarčević


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...